bground

Saturday, 6 June 2015

Rim Oh Rim

Belum pun masuk setahun dah 3 jenis rim yang melekat pada body Nissan Liberty ni. (2014-2015)
Untung la kau..

Rim pertama. 16 inci -  bermasalah dengan bengkok dan tayar makan sebelah yg teruk
Rim kedua 17 inci     -  beli dari sealtan tanahair. berbaloi tiada masalah cuma bada cacing yang                                            menemani beberapa tayar
Rim ketiga 17 inci - pakai balik tayar lama. tp malangnya 2 biji didapati bengkak...adoi bengkak hati                                  ku. ingat nak masuk rim sahaja..sekali tayar pun kena beli jugak.


Share ckit.


Sumber aspirasi rim



Tinggal kasi lowerd sahaja

Nissan Liberty

Siri 1.

Main keta ni xpernah abis...tapi kali ni aku tanam niat untuk kereta yang betul2 untuk keluarga.
Sebuah mpv budget sederhana. Jadilah dengan poket asal boleh jalan dan selesa sekeluarga.

Nissan jugak menjadi pilihan.insya'allah kalau ada jodoh dengannya. Elok tgh nk sambar ramai pulak yang berkenan. Laris terus liberty ni.

Nissan Liberty,






Nissan Liberty 2.0 Auto Direct Owner -03

A Advertised by CAXIEY CHONC

Contact Advertiser 13 Oct ii:ii.IP List-ID: 23744550. t Manaqe

Address: LOT C, Padang Letak kereta F, Kompleks sukan negara bukit jalil ,sri petaling

Location: Kuala Lumpur - Bukit Jalil

Postcode: 57700

Condition: Used

Make: Nissan

Reg. year: 2003

Mileage: 130 000 - 139 999

Color Type: Metalic Color:

Accessories: CD Player, Airbag driver, Airbag passenger, DVD Player, ABS Brakes, Sport rims,

Alarm, Central lock

Warranty Information and Other Terms & Conditions:

Price: RM 36 666

Model: Others

Manufactured year: -

Engine Capacity: 1998 cc

Type: MPVs

Transmission: Auto

_______________________________________________________________________________


Kalau tengok nampak biasa ajer..tapi bila kluar gmbr dari jepun...ermmm mengancam





Tuesday, 1 July 2014

Nissan Liberty datang lagi. Mungkin ini kali la Jodoh ku

Assalamualaikum.

Tanggal 27 June 2014 bersamaan 29hb Sya'aban 1435H.
      Bermulanya saja gatal mulut p tanya used car SITIMOTOR di jalan Sungai Petani menghala ke Tikam Batu. lalu ctu sebab otw nak balik ke Kulim Umah mentua. Saja lalu ctu and singgah tanya. Aku diberitahu ada sebuah Nissan  Liberty untuk dijual. Apalagi trus tya dia kat mana dan kalau boleh nak trus p tgk.  bla blaaa........

Esok kita jumpa owner.. kereta masih belum masuk used car. Ok deal jumpa esok. terus bertolak balik Kulim.

Tanggal  28 June 2014 bersamaan 30hb Sya'ban 1435H(esok puasa)
   Bertemu kali pertama di C-Mart Sungai Petani. Susah-susah turun naik bas n LRT..last2 ada kat tempat senditi jugak.(kedah).
Jumpa pukul 4 kereta pun sampai

Owner kereta 

Pomen nismo(alfian sg.petani), Baju kelabu(pomen kulim), baju purple(pak mentua)

Baju Merah(isteriku pun mai nak tgk gak)



 1 Julai 2014 3hb Ramadhan 1435H

Inspection by JKR mekanikal


depa belek abis bawah tu..puas hati gak laa

owner lama ni tau naik ja...berhabuk luar dalam..tgu dapat nti aku sental.


2hb Julai 2014 - surat permohonan pembiayaan motokar ke UUM telah dihantar.

17hb Julai 2014 -  permohonan masih belum disahkan oleh Bendahari UUM..ada 3 step termasuk dia..kelulusan bedahari, pendaftar dan Datu Naib Cancelor.

18hb Julai 2014 - Permohonan dengan Ayah mentua lulus rm20k..xsabar nak pakai raya punya pasal. campur duit aku rm20k..serah pada penjual dan beli tanpa tukar nama,,namun ada perjanjian dibuat. 9.30mlm ambik kereta.

kunci bertukar tangan.






Saturday, 7 June 2014

Pencarian/menjumpai Nissan Liberty

Siri 2

Pencarian nissan liberty

Nissan Liberty MPV 2.0L (A) 2002

Car Specifications:
* Like New
* Low Mileage
* Many Extras
* Must View
* Ready Stock
* Tiptop Condition
* Well Maintained
* ABS
* Bodykit
* DVD/TV
* 7 Seater, Clean Interior, Smooth Engine, Original Player, Limited Unit

Call to test drive now! DO NOT miss this GREAT YEAR END SALES DEAL!!
* Genuine Dealer
* View to Believe
* Call for Best Price
* Call to Find Out More About The Car






Nissan Liberty MPV 2.0L (A) 2002

Nissan Liberty MPV 2.0L (A) 2002




Nissan Liberty MPV 2.0L (A) 2002

Nissan Liberty MPV 2.0L (A) 2002






Nissan Liberty MPV 2.0L (A) 2002


Nissan Liberty MPV 2.0L (A) 2002


Nissan Liberty MPV 2.0L (A) 2002

Tuesday, 24 December 2013

Perjalanan mencari MPV

mencari MPV,

Stream (pak lah)
Liberty (owner)

perjalanan dengan bas pancaran matahari.p balik RM100/individu

buruan



puas ronda selangor dan KL..

akhirnya..tahniah pak lah
**************************************************










*****************************************************************






Wednesday, 18 December 2013

Masuk Track Pulak

Ok kali ini kita bercerita pulak tentang kereta dalam trek..

menarik !! drag? drift ? time attack?

sedikit video time attack yang disertai

video

lagi

video

Tuesday, 10 September 2013

Pemasangan Sunroof - Benda yang paling disukai kaki modi kereta

Lama dah aku nak pasang benda ni...memang minat giler laaa..kalau ada duit, kancil dlu pun aku dah masukkan.

ok kali ni aku berjaya mendapatkan sunroof buat keta sentra ku..lama mengidam benda ni..ni contoh jerr
show ckit



barang ni di post dalam bulan puasa..mmg dugaan la kan..harga mula RM1200...ramai bertanya sebab harga mampu milik dan memandangkan nak raya.so tinggal komen jer yang memenuhi page fb sunroof ni..akhirnya penjual meletakkan harga RM1100 nego..
komen masih memenuhi ruang iklan..last2 aku deal...penjual menjual dengan harga RM1000..kompem jadi..pos ke kulim kedai Abg Zambri tambah RM100..total RM1100 .

minta penjual send gmbr ..so ni gmbr barang yg akan dipost
nmpk masih cun
dalaman pun cantik lagi. 

apalagi ..terus membuat pembayaran 
Open 3rd Party Transfer Note: This receipt is computer generated and no signature is required. Status: Successful Reference number: 1848359461 Transaction date: 30 Jul 2013 01:05:55 Amount: RM1,100.00 From Account: 158015XXXXXX WSA To Open 3rd Party Account : 112214XXXXXX 3rd Party Email Address : aku@aku,my Account Holder Name : penjualllll TransactionType : Open 3rd Party Transfer

Bincang pulak dengan Abg Zambri Simpang 4 Kulim, tukang ni dah lama kenal masa keje kat kulim dlu, dari dah 3x ubah tapak kedai sejak kenal dia, pindah pun dekat2 tu jugak.

Bincang punya bincang dia xsempat buat.ada beberapa biji keta xkluar lagi..errmm meraya dengan sunroof la keta ku..target lepas raya la jawabnya..

Pasal Abg Zambri, 
     dia suruh cari sunroof model keta tu sendiri..katanya sebab model sentra aku mmg ada sunroof so senang klu nak pasang atau nak jual akan datang. aku try mintak pasang sunroof lain..dia xbagi sbb klu betul2 xboleh dapat model ni baru dia nak pasang..xkan nissan nk pakai sunroof toyota atau honda kot..katanya..

tguuu....sambung lain kali. 2 ogos 2013 8.29 pagi

lori semua pening lemang  sehingga 18/08/13 masih belum ada lori dari klang ke kulim..hadoiii. barang masih blm dapat dipasang.



Akhirnya...

Seminggu  sebelum merdeka kereta siap ditebuk dan pasang sunroof..

Alhamdulillah.. kena p hantar cat la pulak...cat lama dah keras dan mati.

Sebelum


Selepas

 update ckit 30/12/2013

--DALAMAN ----
    
kotoran masih belum dicuci..alhamdulillah tiada kebocoran hingga saat ini. 



dari atas..muat untuk 2 kanak2. dewasa oun boleh..tpi xselesa